Μερίδες : 6
Προετοιμασία : 10 λεπτά
Ψήσιμο: 1 ώρα και 40 λεπτά
Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο Biogreco σε μερίδες
5 πατάτες μέτριες κομμένες ροδέλες πάχους 1 εκ.
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 κ.σ κουρκουμάς σκόνη
1 κ.σ θυμάρι ξερό
Χυμός από ένα πορτοκάλι
Χυμός από 2 λεμόνια
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίχνουμε τις πατάτες σε ροδέλες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μισό θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αλατίζουμε.
Σε ένα σέικερ, βάζουμε το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο θυμάρι, τον κουρκουμά, τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού και λίγο πιπέρι. Τα χτυπάμε καλά και περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Προσθέτουμε στο ταψί τις δύο σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό.
Κουνάμε προσεκτικά το ταψί, ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα τα υγρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο πάνω-κάτω στους 220 0C. Τοποθετούμε το ταψί αρχικά ξεσκέπαστο, σχετικά χαμηλά στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 0C, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο καλά το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 60 λεπτά. Τέλος, αφού ξεσκεπάσουμε το ταψί, ψήνουμε στο γκρίλ στους 200 0C για 10 λεπτά ώστε να ξεροψηθεί η πέτσα.