Μερίδες : 3-4
Χρόνος : 90 λεπτά
Υλικά
Για τη σούπα
1 πακέτο φτερούγες Biogreco ( ή μισό κοτόπουλο)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 καρότα μεγάλα κομμένα στη μέση
1 φύλλο δάφνης
1½ λίτρο νερό
1 κ. γ. Αλάτι
πιπέρι
150 γρ. ρύζι γλασσέ
Για το αυγολέμονο
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
χυμό από 2 λεμόνια
λίγο πιπέρι
1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μέτρια έως δυνατή φωτιά, μια μεγάλη κατσαρόλα με το νερό και το κοτόπουλο. Αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα και αν χρειαστεί, αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο, τα καρότα, το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο μας.
Μόλις βράσει, αφαιρούμε το κοτόπουλο με μια τσιμπίδα και το αφήνουμε σε ένα σκεύος στην άκρη να κρυώνει λίγο, ώστε να μπορέσουμε να το μαδήσουμε σε μικρά κομμάτια.
Αφαιρούμε το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό, προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι και το ρύζι και βράζουμε 10 λεπτά.
Εν το μεταξύ σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε με σύρμα τα αυγά , τα οποία είναι σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτοντας σιγά σιγά το χυμό λεμονιού, το νερό και τέλος το πιπέρι.
Μόλις αφρατέψει αρχίζουμε να ρίχνουμε με μια κουτάλα, πολύ σιγά, ζουμί από τη σούπα μας μέσα στο αυγολέμονο, χτυπώντας πάντα με το σύρμα. Δεν χρειάζεται πολύ, 5-6 κουταλιές είναι αρκετές .
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην υπόλοιπη σούπα μας.( Προσοχή: Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα τη σούπα! Κουνάμε κυκλικά και σιγά την κατσαρόλα μας για να πάει παντού του αυγολέμονο).
Τέλος ,αφού έχουμε μαδήσει το κοτόπουλο μας, το ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα και αυτό.
Tip 1: Αν δεν μπορείτε να ανακατέψετε το αυγολέμονο με το σύρμα, δοκιμάστε με το μίξερ χειρός σε αργές στροφές.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και προσθέτουμε λίγο ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.