Μερίδες : 3-4
Χρόνος Μαγειρέματος : 80 λεπτά
Υλικά
2 μπούτια κοτόπουλο Biogreco (ένα δισκάκι)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ( τριμμένο στον χοντρό τρίφτη )
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρο
2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
4 κ. σ. ελαιόλαδο
½ ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κ. γλ. αλάτι
λίγο πιπέρι
2 κόκκους μπαχάρι
1 φυλλαράκι δάφνης
400 γρ. ντομάτα τριμμένη καλύτερα φρέσκια
1 κ. σ. πελτέ
Για το σερβίρισμα 500 γρ. Χυλοπίτες μακριές (ή ζυμαρικό της αρεσκείας σας).
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Γυρνάμε και ανακατεύουμε τα μπούτια κοτόπουλου για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αφού ροδίσουν καλά και πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο και το καρότο. Μόλις γίνει διάφανο το κρεμμύδι προσθέτουμε και το φύλλο δάφνης.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα , τον πελτέ και το μπαχάρι. Προσθέτουμε 400γρ. νερό αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Προσέχουμε τη σάλτσα μας ,ανάλογα τη φωτιά των εστιών, μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό.
Βράζουμε τις χυλοπίτες και αφού τις στραγγίσουμε καλά σερβίρουμε και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και το κρέας !