Μερίδες : 12 κομμάτια
Προετοιμασία : 1 ώρα και 30 λεπτά
Ψήσιμο: 50-60 λεπτά
Υλικά
1 δισκάκι φιλέτο μπούτι Biogreco 3 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 πράσα 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 κόκκινη πιπεριά 300 γρ. Ζωμό κοτόπουλο ( κρατάμε ζωμό
1 κίτρινη πιπεριά από το βράσιμο )
1 πορτοκαλί πιπεριά 250 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 καρότο 300 γρ. Κεφαλοτύρι ή μισό μισό με
300 γρ. μανιτάρια Portobello γραβιέρα
½ ματσάκι μαϊντανό αλάτι
πιπέρι
2 φύλλα χωριάτικα (τύπου σφολιάτα)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα φιλέτα μπούτι και νερό όσο να τα σκεπάζε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου μια ώρα, μέχρι να βράσει και να μαλακώσει το φιλέτο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει, το μαδάμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη .
Καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα των μανιταριών.
Ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρό καρέ το κρεμμύδι, τα πράσα, το καρότο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε αμέσως τα μανιτάρια μας. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σιγά – σιγά, μέχρι να βγάλουν τα μανιτάρια τα υγρά τους και να απορροφηθούν.
Ρίχνουμε το κοτόπουλό μας μαδημένο και προσθέτουμε την πάπρικα.
Γυρνάμε με την κουτάλα μας και αφήνουμε 10 λεπτά. Έπειτα θα σβήσουμε με το κρασί και θα αφήσουμε 3-4 λεπτά να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ .
Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο, που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των φιλέτων και περιμένουμε να το πιεί. Τέλος, θα ρίξουμε την κρέμα γάλατος και μόλις δέσει θα αποσύρουμε από την φωτιά.
Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά θα προσθέσουμε τον ψιλοκομμένα μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τριμμένο τυρί.
Ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα μας να πάνε παντού τα υλικά και να ομογενοποιηθεί η γέμιση και αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 0C ( πάνω – κάτω )
Αλείφουμε ένα ταψί 32εκ. πολύ καλά με λάδι. Στρώνουμε το ένα φύλλο κάτω και φροντίζουμε να πάει πολύ καλά και στα τοιχώματα του ταψιού.
Με ένα πιρούνι κάνουμε τρυπούλες σε όλο το φύλλο, για να μη μας φουσκώσει από κάτω. Ρίχνουμε τη γέμισή μας μέσα. Στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο από πάνω και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να κλείσουν καλά τα φύλλα μας μεταξύ τους. Χαράζουμε ελαφρά το πάνω φύλλο σε κομμάτια και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 50-60 λεπτά.